tiistai 31. maaliskuuta 2015

¡Pura Vida!

En kirjottelekaan nyt Guatemalasta niiku oli suunnitelmissa vaan oon edelleen Mexico Cityssa ja kahden viikon paasta oon Costa Ricassa! Luin ulkoministerion matkustustiedotteesta, etta Guatemala on nykyaan paljon vaarallisempi, kun sillon viisi vuotta sitten kun siella olin miun ystavien kanssa seikkailemassa. Tykattiin ihan hirveesti sillo Guatemalasta, mut en halunnu nyt ottaa turhia riskeja. Kaverit spottas miulle halvan lennon Costa Ricaan ja siita se ajatus sitte lahti.

13.4. Mexico D.F.-San Jose, Costa Rica.

Vaha jannittaa, mut enemman oon vaan ihan innoissani! Mita enemman oon lukenu kyseisesta maasta sita enemma se tuntuu miun jutulta :) Siella on upea luonto, upeita ihmisia ja aurinko paistaa! Paistaa se tietysti taalla Meksikossakin, mut nyt on aika lahtee seikkailemaan ihan uuteen paikkaan. Costa Rica on monissa luonnonsuojeluasioissa ihan karkimaita maailmassa ja samalla myos matkailun karkimaita plus todella turvallinen ja ekonomiakin taitaa olla ihan ok.  Maa on myos tosi pieni eli sopii miulle loistavasti.

Matkailu on hyva juttu, ku se toivottavasti tarkottaa sita et saan toita! Oon nyt jo katellu paikkoja ja lahettany hakemuksia hotelleihin paa-asiassa. Miulla on iha tosi hyvat curriculumit nyt seka englanniksi etta espanjaksi kiitos miun ihanien ystavien. Samojen ystavien, joiden luona oon elany nyt naa reilut kaksi kuukautta taalla Meksikon paakaupungissa. Ihania ihmisia, jotka on tervetulleita asumaa miun luokse millo vaan ja lupaan vahtia seka heidan tulevia lapsia etta jo olemassa olevia kissaa ja koiraa ilmasiksi koko loppuelamani. Palatakseni curriculumiin toivon todella etta saan niita toita pian silla miun matkakassan pohja alkaa haamottaa jo. Uskon kummiki, etta asioilla on tapana jarjestya :)

Costa Rica on hyva valinta myos siksi, etta 2010 kierrettin kavereiden kanssa Belize, Guatemala ja kaytii ihan vaha tutustumassa Hondurasiin ja El Salvadoriinkin eli ainut maa joka jaa nyt valiin on Nicaragua ja sinne suunnittelin tekevani bussireissun jossai vaiheessa. Costa Ricassa haluaisin asustella vaha aikaa ja saada taas rahaa saastoon ja jatkaa sitten matkaa Panamaan ja jossain vaiheessa Etela-Amerikkaan. Haluan ihan hirveesti menna Kolumbiaan ja Brasiliaan! Niitten aika on sitte jossain vaiheessa. Yritan ensin keskittya Costa Ricaan ja sen ihanuuksiin (vaikka ainahan miulla on mielessa tuhat muuta paikkaa esim Intia ja Australia!)

Ensi kerralla kirjottelenki sitte ihan uudesta paikasta, ihanaa ku ei yhtaa taas tiia millasta elama tulee olemaa kahden viikon paasta. Tai nyt se on viela ihanaa, kaksi tai kolme paivaa ennen reissua hiipii taas se Epailys, joka aina tulee kutsumatta ja yhta uskollisesti. Uskon etta Epailys ja Ahdistus on sukua toisilleen ja ne selkeesti nauttii miun piinaamisesta, mut tulkoon vaan. Yhta varmasti ku tiian et ne saapuu ni yhta varmasti tiedan sen, etta ku istun koneessa ni en oo mitaa muutaku onnellinen ja taynna odotusta tulevasta :)

Taa tuli mieleen nyt ku juttelin miun pikkusiskon kanssa tanaa, joka kysy et eiks miuta koskaan pelota menna ihan uuteen paikkaan. Tottakai miuta pelottaa, mut oon kai oppinu elamaan sen pelon kanssa ja voittamaan sen, koska tiian etta jalkikateen oon kuitenkin aina ollu onnellinen, etta oon menny, kokenu ja elany! Toisen siskon kanssa just puhuttiin eilen, etta ei haluta katua sitten jalkikateen ettei tehty jotakin, johon ois ollu sillo aikoinaan tilaisuus. Taytyy tahan valiin sanoa, et miun siskot on aivan ihania ja voi niin rakkaita. Tuli niin hyva mieli, ku sain juteltua heidan kanssa ja kuulin heidan aanen. Sata kertaa parempaa ku pelkka kirjottelu.

Pariksi ensimmaiseksi yoksi miulla on jo sohva tiedossa San Josessa. Kylla kannatti ne couchsurfing hostaamiset sillo aikoinaan, nyt on profiili taynna positiviisia referensseja ja toivottavasti tiedossa on paljon sohvia joilla surffata ja paljon uusia ihania ihmisia tavattavana.

¡Pura Vida!

(niiku sanovat kuulemma Ticot eli costaricalaiset, joka siis tarkoittaa pelkkaa elamaa, pure life!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti